مهارت‌آموزی بهترین راه حل مشکلات اقتصادی

نیاز انسان به آموزش هرگز از بین نمی ‌رود و همیشگی است. مهارت­‌آموزی نیازی است که از زمان­‌های قدیم تا کنون همواره وجود داشته است. قالب و نحوه ارائه آن‌ها دستخوش تغییراتی شده است اما اصل همان است که بود.

نیاز به مهارت­‌هایی مثل پیشه‌وری، آشپزی، نجاری، سواد نوشتن و خواندن، شکار، مبارزه، ورزش، مطالعه، گفتگو و تعامل و غیره. مهارت­‌هایی که در هر دوره لازمه رشد انسان بوده و نوع آن دائما در حال تغییر است. این روزها شاید نیاز خاصی به آموزش مهارت­‌هایی مثل شکار نباشد اما نیاز به آموزش­‌هایی که منجر به درآمد شود هنوز پابرجاست.

سواد، مدرک یا مهارت؟

قبلا به فردی با سواد می‌گفتند که می‌توانست بخواند و بنویسد. اما روز به روز سوادهای جدیدتری اضافه شدند. مثل سواد اطلاعاتی، سواد رفتاری، سواد تحلیلی و غیره. داشتن دانش و سواد به خودی خود خوب است اما کافی نیست. حتما این ضرب المثل را شنیده‌­اید: عالم بی عمل به چه مانَد؟ به زنبور بی عسل! پس بهتر است بعد از علم‌آموزی در هر حوزه‌ای، آن را در عمل نیز به کار ببندیم. هرچه علم خود را بیشتر به کار بگیریم مهارت ما در حوزه مورد نظر افزایش می‌یابد. بنابر این سواد و مهارت در کنار هم معنا پیدا می‌کنند.

با همه این حرف­‌ها هنوز هم ادارات و سازمان‌های زیادی هستند که ملاک جذب نیروی خود را داشتن مدرک می‌دانند. اما نکته مهم این است که حتی اگر کسی مدرک داشته باشد اما مهارت نداشته باشد جایی در بازار کار نخواهد داشت. تا انتها بخوانید، شگفت زده خواهید شد….

مهارت کار با رایانه

مهارت‌آموزی

گفتیم بخشی از مهارت‌ها به سوادهای قدیمی‌تر اضافه شده‌اند. یکی از آن‌ها مهارت کار با رایانه است. قبلا به کسی که نمی‌توانست بخواند و بنویسد می‌گفتند بی‌سواد. الان اگر کسی مهارت کار با رایانه را نداشته باشد در واقع بی‌سواد محسوب می‌شود. اگر تا دیروز برای انجام امور روزمره مهارت خواندن و نوشتن ضروری بود، امروزه هیچ کاری را بدون دانش کامپیوتری نمی‌توان پیش برد. اولین مهارتی که برای کارفرمایان و سازمان‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد همین مهارت کار با رایانه است. عملا افرادی که این مهارت را کسب نکرده باشند حتی به مرحله مصاحبه نیز ورود پیدا نمی‌کنند.

چرا مهارت‌آموزی مهم است؟

همه انسان‌ها برای رفع نیازهای خود تلاش می‌کنند. یکی از مهمترین نیازهای بشری نیاز اقتصادی است. مهارت‌آموزی از هر نوعی که باشد با کمی همت و خلاقیت می‌تواند منجر به درآمد شود. بنابر این مهارت‌آموزی در اولین مرحله می‌تواند پاسخ مناسبی برای نیاز اقتصادی باشد. برخی افراد هم مهارت‌آموزی را نه به دلایل مادی بلکه به دلایل کاملا احساسی انتخاب می‌کنند. مثلا افرادی که مهارت‌های هنری نقاشی یا خطاطی را آموزش می‌بینند تا احساس مثبتی در خود ایجاد کنند.

دلیل انتخاب ما برای مهارت‌آموزی هر چه که باشد، بیانگر اهمیت ویژه‌ی آن در زندگی مادی و معنوی، فردی و اجتماعی ماست.

مهارت‌آموزی و اشتغال

 همانطور که گفته شد، مهارت‌آموزی می‌تواند به راحتی منجر به درآمد شود. درآمدزایی از مهارت را در دو شاخه زیر بررسی می‌کنیم:

کارآفرینی

اگر کمی وسیع‌تر نگاه کنیم می‌بینیم مهارت‌آموزی می‌تواند منجر به کارآفرینی و اشتغالزایی هم شود. اگر یک فرد باانگیزه و بااراده تصمیم بگیرد کارآفرینی کند، در قدم اول باید برخی مهارت‌های نرم و سخت را آموزش ببینید. مثلا یک مدیر خوب باید مهارت‌های مذاکره، فن بیان، مدیریت بحران، مدیریت منابع انسانی و غیره را در کنار مهارت‌های تخصصی حوزه فعالیتش فرا بگیرد. این مهارت‌ها هر روز و روزی چندین بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی می‌توان گفت مهارت‌آموزی کلید کارآفرینی است. چرا که بدون کسب مهارت و دانش کافی در زمینه کارآفرینی هم نمی‌توان کاری را آغاز نمود.

استخدام و فریلنسری

اگر مهارت لازم برای انجام امور فریلنسر داشته باشید نیازی نیست به دنبال کار بگردید. کار به دنبال شما می‌آید. در واقع کارفرمایان وقت و هزینه زیادی صرف می‌کنند تا پروژه خود را به افراد ماهر بسپارند. هیچ دلیلی وجود ندارد که یک فرد دارای مهارت نتواند شغلی را به دست آورد. پس روی مهارت‌آموزی خود تمرکز کنید و به طور مستمر برای یادگیری آن وقت بگذارید.

مهارت‌آموزی

آموزش همراه با مدرک

گفتیم که چرا مهارت‌آموزی اهمیت بالایی دارد. همچنین می‌دانیم که برخی ادارات جهت استخدام نیاز به مدرک معتبر دارند. دانش یا سواد دانشگاهی بدون مهارت هم به تنهایی کاربردی ندارد. خب راه حل چیست؟

نگران نشوید، شما می توانید با یک تیر چند نشان بزنید:

  1. می‌توانید بر اساس علاقه و نیاز خود یک مهارت را انتخاب کنید.
  2. در اینترنت به دنبال دوره‌های مرتبط با آن بگردید.
  3. بعد از جستجو و بررسی، یک دوره با موضوع مناسب را انتخاب کنید.
  4. آموزشگاهی را انتخاب کنید که علاوه بر آموزش‌های با کیفیت، مدرک معتبر نیز ارائه کند.

 چطور بفهمیم آموزش‌ها باکیفیت است و مهارت‌آموزی اتفاق می‌افتد؟ پیشنهاد می‌کنیم آموز­ش ‌هایی را انتخاب کنید که آزمون داشته باشند. قبلا در مقاله‌ای ویژگی‌های یک دوره آموزشی خوب را بیان کرده ایم. (برو به ویژگی های دوره خوب)

آموزش فنی و حرفه‌ای

یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای آموزش مهارت‌های مختلف، آموزشگاه فنی و حرفه‌ای است چون:

  • مدرک معتبر بین‌المللی دارد.
  • غالبا از اساتید مجرب و حرفه‌ای استفاده می‌کند.
  • در همه جای کشور قابل دسترسی است.

آموزشگاه آنلاین استارت آباد نیز می‌تواند شرایطی را فراهم آورد که شما پس از شرکت در دوره‌های آموزشی و کسب مهارت کافی بتوانید در آزمون های فنی و حرفه‌ای شرکت کرده و مدرک بگیرید.

مهارت‌های پولساز کدامند؟

مهارت‌آموزی

پیشنهاد استارت آباد این است که شما مطابق علاقه و نیاز خود آموزشی را انتخاب کنید و سعی کنید در همان حوزه روز به روز متخصص‌تر شوید. اما اگر در حال حاضر بین رشته‌های مختلف مهارت‌آموزی سردرگم هستید، پولسازترین مهارت‌های رایانه‌ای را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. مهارت‌های هفتگانه رایانه (ICDL)
  2. طراحی گرافیک (فتوشاپ، ایلستریتور و…)
  3. تدوین کلیپ
  4. سناریو نویسی
  5. تبلیغ نویسی
  6. تولیدمحتوا
  7. ویراستاری
  8. صفحه‌آرایی
  9. طراحی وب
  10. سئو
  11. دیجیتال مارکتینگ
  12. بازاریابی
  13. برنامه‌نویسی
  14. فنون مذاکره
  15. مدیریت پروژه

نکته در گوشی استارت آباد:

مهارت‌آموزی بهترین راه حل مشکلات اقتصادی است. سخت نگیرید، فقط شروع کنید… راه برای شما باز خواهد شد…